Curs de perfectionare in genetica ORL

Clinica Urechii Bucuresti in colaborare cu Institutul Personal Genetics a organizat cursuri de genetica  pentru medici specialisti ORL. Cursul s-a desfasurat la sediul Clinicii Personal Genetics si a  beneficiat de participarea  d-lui. Profesor  Bembea, medic primar in genetica medicala, Facultatea de Medicina Oradea,  a d-nei Lector Univ. Dr Amelia Dobrescu, UMF Craiova  si  a Dnei Dr. Vasilica Plaiasu, medic primar in genetica medicala, doctor in stiinte medicale la Institutul Oncologic Fundeni.

Tematica cursului a fost orientata catre pe patologia de specialitate ORL cu accent pe bolile genetice ale analizatorului auditiv:

– malformatii congenitale majore si minore ale urechii externe;

– surditatea congenitala: cauze genetice si non-genetice;     

– diagnosticul genetic al surditatii congenitale sindromice si non-sindromice;

– sfatul genetic in surditatea congenitala.

  Lucrarile prezentate au suscitat vii discutii intre ORL-isti si geneticieni pe tema conduitei diagnostice si terapeutice a acestor pacienti. S-a convenit asupra ncesitatii abordarii multidisciplinare in aceste cazuri, si a infiintarii unei baze de date romanesti referitoarea la surditatea de cauza genetica. O atentie deosebita a fost acordata diagnosticului genetic in surditatile neurosenzoriale progresive nonsindromice si otospongioscleroza. S-a convenit infiintarea unui grup de lucru care isi propune realizarea de progrese consistente in diagnosticul si tratamentul acestor afectiuni cu consecinte adeseori invalidante si impact social deosebit.

Cursul a fost creditat cu 6 puncte EMC.

 

Un comentariu la „Curs de perfectionare in genetica ORL

  1. Pingback: Curs de perfectionare in genetica ORL | ORLonline.ro @ Clinica Urechii Bucuresti

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.