Video Head Impulse Test – Cel mai nou si totodata cel mai important test pentru diagnosticul vertijului

Video HIT este investigatia ce testeaza functia celor sase canale semicirculare (individual!), cea mai frecvent afectata componenta a sistemului vestibular periferic.

Inainte existand doar sub forma unui test clinic, subiectiv si limitat ca posibilitati de detectare a unei anomalii, acest test se poate efectua in prezent cu ajutorul unor ochelari de videonistagmografie foarte usori, dotati cu o camera video ultraperformanta, de mare viteza, capabila sa surprinda cele mai mici detalii legate de miscarile ochilor in timpul testarii.

02

Un soft foarte rapid permite inregistrarea si analiza lor  complexa , transformand acest test clasic intr-unul obiectiv, de mare valoare in precizarea sediului  leziunii.

Dupa cum ii spune si numele, investigatia consta in efectuarea unor miscari de mica amplitudine ale capului in ambele directii (dreapta-stanga), pacientul incercand sa mentina privirea fixata pe o tinta pe perete si inregistrarea miscarilor ochilor de catre videocamera ochelarilor.

01

Aparitia asa numitelor sacade corectoare (miscari ale ochilor ce aduc imaginea inapoi pe retina) este surprinsa si analizata in comparatie cu viteza de miscare a capului, masurata de catre niste senzori din ochelari. Spre deosebire de testul clasic, pot fi identificate inclusiv sacadele invizibile pentru ochi, acestea din urma fiind de multe ori esentiale pentru diagnostic. Este un test rapid si comfortabil pentru pacient, in aprox. 10 minute obtinandu-se rezultatul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.