Endoscopia cu tija rigida orientata la 70 grade

Cu ajutorul endoscopului rigid cu optica orientata la 70 grade (Optomic TL-170) putem vizualiza in conditii optime de luminozitate, contrast si marire zone cu acces dificil precum laringele si cavumul.

Optica germana orientata la 70 grade ne permite sa vedem „dupa colt” printr-o manevra usor de suportat de catre pacient. In mod obisnuit nu este nevoie de o pregatire speciala a pacientului, iar cand este nevoie, se practica anestezie locala usoara (spray cu lidocaina).

Tija endoscopului are diametrul de doar 4 mm si este conectata prin fibra optica la o sursa de lumina rece de 150 W (Optomic Fibrolux 150) si o camera video de inalta rezolutie (490 linii TV) cu contrast puternic, foarte sensibila chiar si in conditii de iluminare scazuta.

Imaginea endoscopica poate fi vizualizata pe ecran si de catre pacient in timp real si este inregistrata ca fotografie (se printeaza si se ataseaza dosarului pacientului) sau captura video cand este nevoie. Materialele in format electronic pot fi puse la dispozitia pacientului pe suport optic (CD, DVD) sau email.

Examinarea endoscopica a laringelui ne poate aduce detalii importante in anumite patologii precum afectiuni ale corzilor vocale (noduli vocali, polip de coarda vocala, ingrosari ale mucoasei, formatiuni tumorale, asimetrii sau deficiente de miscare a corzilor vocale) manifestate in principal prin modificarea vocii (disfonie, raguseala).

Examinarea cavumului (partea superioara a faringelui situata in spatele nasului) cu ajutorul endoscopiei poate obiectiva vegetatiile adenoide (polipi), formatiuni tumorale sau situatia orificiilor de deschidere ale trompei lui Eustachio.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.