Chirurgia otologica

chirurgia urechiiOdata cu introducerea microscopului in chirurgia membranei timpanice si a osisoarelor, rezultatele obtinute de chirurgi in tratamentul bolilor urechii medii si recuperarea auzului s-au imbunatatit spectaculos.

Timp de cateva decenii, lumea otologiei a cunoscut o adevarata efervescenta prin perfectionarea unor noi tipuri de operatii si mijloacelor tehnice necesare interventiilor sub microscop. Astazi, interventii chirurgicale cum ar fi transplantul membranei timpanice sau inlocuirea osisoarelor urechii medii cu implante artificiale sunt deja operatii de rutina si in Romania.

Ultimii 10 ani au reprezentat un nou salt in performanta tratamentului bolilor urechii prin perfectionarea unor tehnologii electrofiziologice ultrasofisticate de diagnosticare a pierderilor auditive din urechea interna si nervul auditiv, stabilind cu precizie sediul leziunilor celulare care produc hipoacuzie!

implant ureche medieMai mult, tehnologii miniaturizate au inceput sa fie utilizate sub forma de device-uri implantabile, capabile fiind ca, odata introduse in ureche si cuplate la elementele functionale ale acesteia, sa proceseze infomatia sonora, suplinind astfel componentele nefunctionale ale urechii. Implantele active ale urechii medii, implantul cochlear, protezele auditive cu ancorare osoasa (BAHA) sunt pe cale sa isi ocupe fiecare locul lor in tratamentul hipoacuziilor. Locul microchirurgiei laser a fost la randul sau bine stabilit in chirurgia urechii medii.

Pe zi ce trece, medicul audiolog devine un adevarat „inginer” capabil sa localizeze cu precizie defectiunile analizatorului auditiv, iar chirurgul otolog se transforma intr-un „tehnician” sofisticat, capabil sa le remedieze cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie… Lucrul in echipa al celor doi reprezinta cheia de care pacientul cu boli ale urechii poate beneficia in incercarea de recuperare a auzului.

Medicii Clinicii Urechii Bucuresti, sunt decisi sa va faciliteze accesul la cele mai actuale si eficiente thnologii de restabilire a auzului.

Powered by WordPress | Buy best wordpress themes and Save. | Thanks to Free WordPress Themes, Top WordPress Themes and Free WordPress Themes