Cimentul otologic SerenoCem

SerenoCem este un material modern proiectat pentru chirurgia otologica de reconstructie rezultat in urma unui proiect de cercetare la nivel european. Acest ciment ionomeric folosit in chirurgia urechii permite dezvoltarea de noi tehnici operatorii sau imbunatatirea celor deja existente.

La Clinica Urechii, cimentul SerenoCem este folosit in urmatoarele situatii intra-operatorii:

  • Greutatea foarte redusa si posibilitatea de modelare a cimentului permit reconstructia continuitatii lantului de osisoare din urechea medie in situatia destul de frecventa a erodarii apofizei descendente a nicovalei cu intreruperea contactului cu scarita, leziunea datorandu-se prezentei colesteatomului in cutia timpanica sau in patologia de retractie a membranei timpanice. Testele efectuate au demonstrat biocompatibilitatea acestui material si osteointegrarea perfecta (in jurul cimentului se dezvolta rapid un strat de os matur).
  • Reconstructia peretelui osos dintre conductul auditiv extern si mastoida sau atica este posibila cu SerenoCem, permitand refacerea anatomica a defectelor osoase.
  • Chirurgia de revizie a otosclerozei beneficiaza de ajutorul acestui ciment otologic prin posibilitatea de refacere a nicovalei erodate de catre implanturile din material plastic folosite in trecut. In plus, cimentul adera foarte bine de tesutul osos cat si de metal (implantele moderne din titan).
  • Implantul cohlear poate fi stabilizat prin fixarea acestuia cu SerenoCem la nivelul orificiului de cohleostomie dupa verificarea insertiei complete si a functionalitatii in urechea interna a electrodului. De asemenea, componenta vibratorie a implantului activ de ureche medie poate fi fixat in pozitia preferata.
  • Granulele de ciment SerenoCem reprezinta materialul ideal de obliterare a cavitatii mastoidiene in anumite indicatii. Cimentul sub forma de granule stimuleaza osteointegrarea in cavitatea mastoidiana si nu isi micsoreaza volumul prin solidificare (fenomen intalnit la pasta de os „bone pate”). De asemenea, SerenoCem este compatibil cu examinarea ulterioara prin rezonanta magnetica (RM) si tomografie computerizata (CT), avand radio-opacitate comparabila cu tesutul osos.
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Cimentul otologic SerenoCem”

  1. […] Clinica Urechii, cimentul SerenoCem este folosit in urmatoarele situatii intra-operatorii: citeste articol Post Published: 14 februarie 2011 Author: Dr. Dan Masariu Found in section: Urechea medie, […]

  2. […] Cimentul ionomeric SerenoCem este special conceput pentru asemenea tipuri de reconstructii osiculare, fiind indicat printr-o serie de caracteristici: […]

  3. […] Cimentul ionomeric SerenoCem este special conceput pentru asemenea tipuri de reconstructii osiculare, fiind indicat printr-o serie de caracteristici: […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Buy best wordpress themes and Save. | Thanks to Free WordPress Themes, Top WordPress Themes and Free WordPress Themes